Rólunk

Hogyan kezdődött?

Az egész egy hobbiból indult, amely egy komolyabb fázisba jutott. A legózásban az a jó, hogy a gyerekek mellett és velük együtt is művelhető, bevonhatóak, ők is élvezik és közben még fejlődnek is, ezáltal hasznosan töltik az idejüket, miközben jó példát is látnak. A Lego kaland mese megihlette a családunkat és mindannyian szerettünk volna egy ilyen szuper legó várost, mint a mesében. Aztán szép lassan el is készült és már egy szobát el is foglalt. De egy elért cél után jött egy következő természetesen. Úgyhogy mertünk egy nagyot álmodni és sikerült megszerveznünk az első kiállításunkat közös erővel és sok baráti segítséggel, amiért nagyon hálásak vagyunk!

Az első kiállítás

A kiállításon egy nagyon részletes, 6×10 db alaplap méretű város volt megszemlélhető, rengeteg épülettel, járművel, sellővel, emberkével. A gyári moduláris szettek mellett sok egyedi városi épület és több átépített vagy összekombinált szett is helyet kapott. Online kvíz kérdések segítették a látogatókat, hogy jobban megfigyeljék a részleteket. Hat mozdonyból négy húzott szerelvényeket körbe-körbe. Két asztalnyi 90-es évekbeli szett is helyet kapott, valamint számos, jellemzően ritkább és nagyobb gyári szett is. Emellett volt egy dupló sarok, ahol nagyon jó kis dolgokat építettek közösen a gyerekek.

Legós közösség építése

Miután vége lett az első kiállításunknak ismét jött egy következő ötlet. Valahogy folytatni kellene a legózást, bevonva a kiállítás látogatóit és más érdeklődőket. Emiatt elindítottunk egy gyerek-klubot, ami havonta egyszer kerül megrendezésre és a fő témája a LEGO. A többszöri teltházas foglalkozásra reflektálva már szervezzük a turnus bővítést.

Célunk egy jó kis legós közösség építése, hogy ne csak otthon egyedül éljünk ennek a szenvedélynek, hanem tegyük ezt együtt, megosztva egymással a tapasztalatokat, élményeket.

Szabó Viktor és Szabóné Borsos Adrienn